Επιστολή στον Α.

Επιστολή στον Α.

Φίλε μου Α. ,

Σου γράφω αυτό το γράμμα, γιατί τα λόγια συνήθως χάνονται στο χρόνο , η μνήμη  νοθεύει τις αναμνήσεις

Το κουβάρι του παρόντος , του παρελθόντος και του μέλλοντος , ξετυλίγεται με τρόπο ακατανόητο, στη συνεχή εσωτερίκευση  του τώρα και του είναι.

Ότι βιώσαμε γίνεται γνώση,  ενώ ότι αισθανθήκαμε, θροΐζει σαν φύλλο φθινοπωρινό, στο ψύχος  της ατελέσφορης  παλινδρόμησης  του’ τώρα’ και του ‘τότε’, σε ένα παρόν τόσο εύθραυστο και αδύναμο, όσο εύθραυστοι’ και αδύναμοι’ στεκόμαστε μπροστά στον θάνατο. Στο θάνατο και σε κάθε όμοιο του, σε κάθε μικρή ή μεγάλη προβολή του.

Ο θάνατος Α. μου δεν είναι επινόηση, δεν είναι ένα λάθος μέτρημα.

Ο κόσμος έμαθε να μετρά να για να γλιτώσει απ’ τον θάνατο.

Ο κόσμος, Α., εθίστηκε στο μέτρημα και νόμισε πως όλα είναι μετρήσιμα.

Ο κόσμος κοστολόγησε τον ανθρώπινο πόνο, τη φτώχεια, τη δυστυχία, τον πόλεμο , για να ξεφύγει από τον πόνο , την φτώχεια, την δυστυχία και τον πόλεμο που κρύβει μέσα του.

 …………………………………………………………….

Αυτό το γράμμα που δεν σου ‘γραψα ποτέ, είναι ένα ενθύμιο από έναν άνθρωπο που σε αγάπησε.

                                                                                                                                                                       Φωκάς

Author

Το "Φωκάς" του 'μεινε απ' το σχολείο. Παρ' όλα αυτά έχει γίνει τόσο δικό του, ώστε σπανίως γυρίζει το κεφάλι όταν κάποιος θα τον αποκαλέσει με το βαφτιστικό του. Είναι ένας τραγουδοποιός που είναι κοινωνικός λειτουργός, που παίζει κιθάρα, αλλά που θα 'θελε να παίζει τσέλο φορώντας κάτι ανάλαφρο, όπως για παράδειγμα σανδάλια και αμάνικες φαρδιές φανέλες μες στον Χειμώνα. Όταν κανείς δεν κοιτάει ή όταν κοιτάνε όλοι, είναι ποιητής. Κάνει παρέα με σαλιγκάρια και σκυλι(ε)ά, αλλά θα 'θελε να χει μια γάτα. Αρέσκεται στο να απαγγέλλει ποιήματα μιμούμενος τη φωνή του Εμπειρίκου και του Χριστιανόπουλου, εναλλάξ. Θα τον πετύχετε να τριγυρνάει στο Παγκράτι κρατώντας μία ναυλότσαντα Σκλαβενίτη μ' όλα του τα υπάρχοντα, σφυρίζοντας κάποιον οικείο σας σκοπό. Μην φωνάξετε "Γιώργο!", δεν θα γυρίσει...