Χωρίς να θέλω να το παίξω υπεράνω !

Χωρίς να θέλω να το παίξω υπεράνω !

Τα τετράδια μου ξυπνούν μέσα στην νύχτα, αλλάζουν μεταξύ τους θέση, λόγω προλήψεων και άλλων δεισιδαιμονιών, και εμπειριών, και αποκαλύψεων, και βασανίζονται πολύ, κι αλλάζουν μεταξύ τους θέση, όσο εγώ κοιμάμαι.

Τα τετράδια μου ξυπνούν μέσα στην νύχτα και αμφισβητούν την ύπαρξη μου, οι στίχοι μού μαλώνουνε, φαιδρά καραγκιοζάκια, και ξαγρυπνούν και λιώνουνε, γεμίζουνε τσιγάρα τα τασάκια, αλλάζουν μεταξύ τους θέση, λόγω αντιλήψεων και υψηλών προσδοκιών, και θέσεων, και συλλήψεων, και βασανίζονται πολύ, τόσο πολύ , που αμφισβητούν την ύπαρξη τους, όσο εγώ, απλώς,κάνω ότι κοιμάμαι.

 

Φωκάς

Author

Το "Φωκάς" του 'μεινε απ' το σχολείο. Παρ' όλα αυτά έχει γίνει τόσο δικό του, ώστε σπανίως γυρίζει το κεφάλι όταν κάποιος θα τον αποκαλέσει με το βαφτιστικό του. Είναι ένας τραγουδοποιός που είναι κοινωνικός λειτουργός, που παίζει κιθάρα, αλλά που θα 'θελε να παίζει τσέλο φορώντας κάτι ανάλαφρο, όπως για παράδειγμα σανδάλια και αμάνικες φαρδιές φανέλες μες στον Χειμώνα. Όταν κανείς δεν κοιτάει ή όταν κοιτάνε όλοι, είναι ποιητής. Κάνει παρέα με σαλιγκάρια και σκυλι(ε)ά, αλλά θα 'θελε να χει μια γάτα. Αρέσκεται στο να απαγγέλλει ποιήματα μιμούμενος τη φωνή του Εμπειρίκου και του Χριστιανόπουλου, εναλλάξ. Θα τον πετύχετε να τριγυρνάει στο Παγκράτι κρατώντας μία ναυλότσαντα Σκλαβενίτη μ' όλα του τα υπάρχοντα, σφυρίζοντας κάποιον οικείο σας σκοπό. Μην φωνάξετε "Γιώργο!", δεν θα γυρίσει...