Οδηγίες Χρήσεις

Οδηγίες Χρήσεις

Χαμογελάστε, χαμογελάστε πλατιά! Να λέτε: ακόμη μία μέρα —ευλογία μεγάλη—, τι χαρά, θε΄μου, τι χαρά, να κλαίω από χαρά, να πλαντάζω από χαρά, να σπάει η καρδούλα μου σε κομματάκια εγκαρτέρησης.


Να λέτε «σ’ αγαπώ», «σ’ αγαπώ» εχθρέ μου, «σ’ αγαπώ» δυνάστη μου, «σ’ αγαπώ» θρυμματισμένο  μου συκώτι, «σ’ αγαπώ» σακατεμένο μου νεφρό, σκεφτείτε θετικά παρακαλώ, δεν είναι πλέον μυστικό, η σκέψη κάνει θαύματα!


Βουτήξτε στο κοσμικό ζελέ με ξεγνοιασιά και χάρη, τα άστρα σας καλούν στον περιδινητικό τους χορό! Ποιος χάνει τέτοια ευκαιρία; Eδώ μιλάμε για αστρικό γκαλά! H Ανδρομέδα, η Ύδρα, ο Ορίων, ο Τοξότης, ο Τάος και ο Πήγασος. Και ΄σεις, ένα αστέρι, το πιο λαμπρό απ’ όλα!


Να κοιμάστε νωρίς, το πρωί να ξυπνάτε να χαιρετάτε τον ήλιο. Μην ακούτε τις αηδίες που λεν’ οι επιστήμονες, ο ήλιος ο δικός μας δεν θα σβήσει ποτέ.


 

Φωκάς

Author

Το "Φωκάς" του 'μεινε απ' το σχολείο. Παρ' όλα αυτά έχει γίνει τόσο δικό του, ώστε σπανίως γυρίζει το κεφάλι όταν κάποιος θα τον αποκαλέσει με το βαφτιστικό του. Είναι ένας τραγουδοποιός που είναι κοινωνικός λειτουργός, που παίζει κιθάρα, αλλά που θα 'θελε να παίζει τσέλο φορώντας κάτι ανάλαφρο, όπως για παράδειγμα σανδάλια και αμάνικες φαρδιές φανέλες μες στον Χειμώνα. Όταν κανείς δεν κοιτάει ή όταν κοιτάνε όλοι, είναι ποιητής. Κάνει παρέα με σαλιγκάρια και σκυλι(ε)ά, αλλά θα 'θελε να χει μια γάτα. Αρέσκεται στο να απαγγέλλει ποιήματα μιμούμενος τη φωνή του Εμπειρίκου και του Χριστιανόπουλου, εναλλάξ. Θα τον πετύχετε να τριγυρνάει στο Παγκράτι κρατώντας μία ναυλότσαντα Σκλαβενίτη μ' όλα του τα υπάρχοντα, σφυρίζοντας κάποιον οικείο σας σκοπό. Μην φωνάξετε "Γιώργο!", δεν θα γυρίσει...