Η είδηση και το σχόλιο

Η είδηση και το σχόλιο

“Το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, στις 22:21 ώρα Ελλάδος, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο. Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινά η άνοιξη.”

Παράλληλα, χιλιάδες μαυρισμένα απ’ το καλοκαίρι σώματα ολοένα ασπρίζουν. Στα δέρματα νέων και νεανίδων επανέρχεται η καθεστηκυία τάξη. Η ανεπίγνωστη απώλεια της φιλόστοργης και δαψιλούς επενέργειας του ήλιου στα κορμιά σας, δεν προβλέπεται να σας ανησυχήσει. Είστε, δυστυχώς, ασύγγνωστα εξοικειωμένοι με το σκληρό γυαλόχαρτο του φθινοπώρου.    

 

Διγ.

 

*πίνακας: Μαρία Φιλοπούλου, “Κολυμβητές κάτω από το νερό” (2020)

Author

Ο Διγ. νομίζει ότι στο παιδικό του δωμάτιο είχε αφίσες του Μαρξ, του Βάλτερ Μπένγιαμιν, του Γιώργου Μαζωνάκη και του Γιώργου Καραγκούνη. Η μόνη που δυόμισι δεκαετίες τώρα δεν έχει αποκαθηλωθεί είναι του Μαζωνάκη. Γι’ αυτό είναι σίγουρος. Ακόμη, έφαγε πάρα πολύ ξύλο για να μάθει γράμματα και ως εκδίκηση σπουδάζει εννιά χρόνια τώρα. Συμπαθεί τις λέξεις με αρχικό γράμμα το βήτα, όπως βιρτουόζος, βανδαλισμοί, βαρυσήμαντα, βότκα και Βλαδιβοστόκ, ενώ αποστρέφεται εκείνες που ξεκινούν από κάπα, όπως καπιταλισμός, κόλαση, κολαούζος, καλλίπυγος και κατενάτσιο. Το μόνο που τον παρηγορεί είναι η απαρασάλευτη πίστη του στην αλτουσεριανή ρήση κατά την οποία: «το μέλλον διαρκεί πολύ».