Αναμονή τέλος

Αναμονή τέλος

Αναμονή ή αναδιανομή;

Προσμονή ή αναμονή;

Αναμονή ή αναμονές;

Επιμηθείς ή προμηθείς;

Άπραγοι ή αδρανείς;

Ανοχή ή απαντοχή;

Εμμονή ή υπομονή;

Διαμονή ή παραμονή;

Παραμονές ή αναμονές;

Προβλέψεις ή διαψεύσεις;

Παράταση ή παρεκτροπή;

Αντοχή ή αποχή;

Αναστολή ή αναμονή;

 

Όποιες κι αν ήταν οι απαντήσεις σας στα παραπάνω διαζευκτικά ζεύγη, έχετε σίγουρα τουλάχιστον μία αναμονή.

Η αναμονή είναι μια ακόμα επινόηση της καπιταλιστικής Δύσης. Για να καθυστερεί τις εξεγέρσεις και ν’ αποσοβεί τους τρελούς έρωτες.

Για να νοηματοδοτεί τους ερωτευμένους ή για να κάνει αβίωτο το βίο στης γης τους κολασμένους. Δεν την θέλω την αναμονή. Τη σιχάθηκα. Βαρέθηκα οικτρά ν’ ακούω για γενιά δίχως μέλλον. Περιμένουν τόσοι άνθρωποι. Παλεύουν κιόλας με δαίμονες, μα δεν παύουν κυρίως να περιμένουν. Είτε για να ερωτευτούν είτε για να ζήσουν, είτε ακόμα «καλύτερα» για να ζήσουν ερωτευμένοι, χουχουλιάρικα και οξέως τρυφερά.

BASTA!

Ανάμεσα στον καπιταλισμό και σε σένα, ποτέ δεν είχα δίλημμα. Μην κοκορεύεσαι, ωστόσο. Ανάμενε, έχει κι άλλο.

Ανάμεσα στη Δύση και στα τερτίπια σου τ’ ανατολίτικα, περισσότερο προτιμώ την ελεύθερη οικονομία του συνειρμού.

Όχι τίποτα σπουδαίο δηλαδή, αλλά τόσο που υγρασία με πίτισες, να σε περιμένω μπούχτισα. Ντουβάρι ετοιμόρροπο με κατάντησες. Κι εσύ αναμονή κι εσείς αναμονές.

 

Διγ.

 

*φωτογραφία: Αντωνία Μπεμπλιδάκη

Author

Ο Διγ. νομίζει ότι στο παιδικό του δωμάτιο είχε αφίσες του Μαρξ, του Βάλτερ Μπένγιαμιν, του Γιώργου Μαζωνάκη και του Γιώργου Καραγκούνη. Η μόνη που δυόμισι δεκαετίες τώρα δεν έχει αποκαθηλωθεί είναι του Μαζωνάκη. Γι’ αυτό είναι σίγουρος. Ακόμη, έφαγε πάρα πολύ ξύλο για να μάθει γράμματα και ως εκδίκηση σπουδάζει εννιά χρόνια τώρα. Συμπαθεί τις λέξεις με αρχικό γράμμα το βήτα, όπως βιρτουόζος, βανδαλισμοί, βαρυσήμαντα, βότκα και Βλαδιβοστόκ, ενώ αποστρέφεται εκείνες που ξεκινούν από κάπα, όπως καπιταλισμός, κόλαση, κολαούζος, καλλίπυγος και κατενάτσιο. Το μόνο που τον παρηγορεί είναι η απαρασάλευτη πίστη του στην αλτουσεριανή ρήση κατά την οποία: «το μέλλον διαρκεί πολύ».